Zastřené vejce

184
- reklama -

Suroviny

vejce
voda
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčko rozklepnete do misky naplněné octem. Použila jsem malý omáčník. Ocet zatáhne vajíčko jakousi slupkou a nedovolí mu se roztéci.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak již klasika – kastrol s vařící vodou, kde lžící či vařečkou utvoříte vír a po okraji vlijete ocet s vajíčkem. Až začne voda znovu vařit, vypnete přívod tepla a necháte tak dvě minuty v horké vodě „dojít“.

  3. Potom lžící opatrně vyndejte na ubrousek, drobné bílkové „vousky“ snadno odstraníte.

Poznámka od kuchařky

Ztracené vejce jsem nikdy neuměla, vždy to byla neforemná střapatice. Pečlivě jsem tvořila vír v octové vodě, vkládala do středu či na okraj, málem čekala za slepicí na opravdu čerstvé vejce a samé nepodarky. Toto je první hezké ztracené vejce v mém životě. Když se povedlo mně, povede se vám jistě taky.

Jestli vám připadá tento recept nadbytečný – jsou tu i jiné s jiným postupem – nechám ráda smazat.

Podotýkám, že jsem neměla vejce čerstvé, normálné v krámě kupované, v lednici týden zavřené.

Zdroj – video na netu