
- reklama -
Suroviny
1-4 porce
- 1 polévková lžíce sádla
- 1 polévková lžíce kmínu
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 2 celá vejce
- 1 kostka masoxu nebo zeleninového bujonu
- 1 kávová lžička podravky nebo kuchárka
- 1 hrst vlasových nudlí
- libeček
- petrželka nebo zelená cibulková nať
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátém sádle minutku opražíme celý kmín, až začne popraskávat, zaprášíme moukou a osmahneme, až má mouka nahnědlou barvičku – pozor na připálení. Ihned za stálého míchání vléváme horkou vodu (studená se s tukem srazí a tvoří se hrudky) a necháme 10 minut provařit.
-
Vmícháme rozšlehaná vajíčka, přidáme nudle a až jsou uvařené, vypneme sporák. Dochutíme dle potřeby, přidáme zelené a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Těchto druhů kmínovek je tady více.Tuto nudlovou mé děti milovaly už od mala a syn ji může pořád. Je to ohromná rychlovka a vytrhne trn z paty, když doma už opravdu nic není:-)
Kuchařka: Anna Kocikova









