- reklama -
Suroviny
3-4 porce
- 400 g mletého masa MIX
- 2 stroužky česneku
- 1 vajíčko
- koření na domácí sekanou, popřípadě majoránka, sůl, pepř, kmín
- Do sekané:
- 150 – 200 g tvrdého sýra, já použila uzený
- 100 – 200 g šunky
- Na sekanou:
- dlouhé pásky královské, nebo podobné slaniny
Postup přípravy receptu
-
Maso dáme do misky, přidáme koření, vajíčko a pořádně propracujeme.
-
Na desku natáhneme kus alobalu a na něj upravíme mleté maso tak, aby aby bylo silné maximálně 1 cm.
-
Na mleté maso rozložíme šunku a na ni poskládáme tvrdý sýr. Pomocí alobalu stočíme, upravíme na bocích a odložíme z alobalu.
-
Na alobal naskládáme slaninu, na slaninu dáme zpět srolovanou sekanou a opět pomocí alobalu stočíme tak, aby byla sekaná slaninou obalená.
-
Podle potřeby ještě upravíme, uhladíme a vložíme na pekáč. Podlijeme trochou vody a pečeme dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší, nebo jen za studena s chlebem a okurkou.
Kuchařka: JanaDorazinova