
- reklama -
Suroviny
- 4 brambory
- 1 kvalitní klobása
- 1 cibule
- 2 KL drceného kmínu
- cca 1,5 cm proužek másla
- 2 PL hladké mouky (vrchovaté)
- 1 l bujónu nebo vývaru
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme kmín a na kousky nakrájenou klobásu.
-
Restujeme cca 2-3 minuty, poté zasypeme hladkou moukou a uděláme jíšku.
-
Zalijeme studeným vývarem, rozmícháme a přidáme na kostičky nakrájené brambory.
-
Osolíme a vaříme do změknutí brambor.
-
Po odstavení přisypeme zelené bylinky.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea