
Suroviny
16 ks
- Těsto:
- 270 g vlažné vody
- 70 g sádla (rozpustit)
- 470 g hladké mouky
- 2 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 7 g sušeného droždí
- nahoru:
- 2 malé rajčatové protlaky
- 250 g podušených žampionů
- olej
- sůl
- pepř
- kmín drcený
- 250 g nastrouhaného tvrdého sýra (měla jsem goudu)
- koření na pizzu
Postup přípravy receptu
-
Do domácí pekárny dáme suroviny na těsto v uvedeném pořadí, dáme na program „těsto“ vykynout.
-
Mezitím si očistíme žampiony, nakrájíme na kousky. Na troše oleje žampiony osmažíme, přidáme sůl, pepř, kmín a asi 15 minut necháme pod pokličkou dusit. Podlévat není potřeba, pustí dost vody. Hotovo je, když je voda vydušená a žampiony měkké.
-
Vykynuté těsto na vále prohněteme, rozdělíme na 16 bochánků, ze kterých uděláme válečky. Uprostřed je podélně nakrojíme, rukou roztlačíme do placiček.
-
Na povrch každé rozetřeme lžičku rajčatového protlaku, posypeme kořením na pizzu (nemusíme šetřit), navršíme žampiony a zasypeme strouhaným sýrem.
-
Pečeme naplno (mám plynovou troubu)15 – 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Za recept na těsto děkuji Ivetce Bílkové – Rohlíky jako dech – úžasné! zde z Topek. Skvělé těsto, ze kterého zkouším spoustu dalších receptů. Tento je inspirován mými prázdninami v Polsku před asi 20 lety, něco podobného mi tam moc chutnalo.









