
- reklama -
Suroviny
3 – 4 porce
- 1 středně velký květák
- 250 g zeleninového tofu
- 2 cibule
- 3 rajčata
- 1 vejce
- 3 lžíce mléka
- 1 lžíce hladké mouky
- 4 lžíce jemné strouhanky
- sůl
- pepř
- 1 lžíce celerové natě
- 1 lžíce bazalky
Postup přípravy receptu
-
Karfiol povaríme v osolenej vode 10 minút. Scedíme a nasekáme nadrobno. Osolíme, okoreníme, pridáme sekanú bazalku a zelerovú vňať. Premiešame. Zmes dáme do vymasteného pekáčika.
-
Na karfiol rozložíme na kolieska nakrájanú cibuľu a paradajky.
-
Mlieko, vajce a múku rozhabarkujeme a polejeme zeleninu.
-
Na to nahrubo nastrúhame tofu. Nakoniec posypeme strúhankou.
-
Pečieme v rúre na 180°C asi 20 – 30 minút.
Podávame so zeleninovým šalátom.
Poznámka od kuchařky
Inšpirovala som sa tu : http://dobruchut.azet.sk/recept/50541/fotorecept-n…
Kuchařka: tejaja