
- reklama -
Suroviny
- 1 hlávka květáku
- 2 hrnky mléka
- 1 hrnek strouhaného sýra (gruyére, comté, pecorino, parmezán nebo směs dvou vybraných)
- 1 vejce
- máslo
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Květák rozdělíme na malé růžičky a uvaříme v mléce osoleném asi polovinou lžičky soli. Scedíme a asi třetinu mléka uschováme (zbytek můžeme použít na polévku).
-
Květák dáme do zapékací misky vymazané máslem, vejce ušleháme s třetinou mléka, promícháme s nastrouhaným sýrem (tentokrát jsem použila „parmezán“ Gran moravia a kozí starý s koriandrem) a nalijeme na květák. Osolíme, opepříme a poklademe několika tenkými plátky másla.
-
Zapékáme při cca 200°C dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Z knihy Francouzky netloustnou
Kuchařka: Eliza