Zapékanky

78
- reklama -

Suroviny
4 porce

20 dkg mletého vepřového masa
1/2 sklenice boloňské omáčky
1 malá sklenice zeleninového sterilovaného leča
4 lžíce kečupu
olej
4x střední francouzská bageta
20 dkg eidamu
1 střední pórek
4 lžíce sterilované červené kapie

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso opékáme na trošce oleje tak dlouho, až se od sebe začne oddělovat.


    Zobrazit celý recept

  2. Přilijeme boloňskou omáčku, zcezené lečo, kečup a asi 10 minut provaříme. Poté rozmixujeme ponorným mixérem.

  3. Bagetky přepůlíme, každou půlku ještě podélně rozřízneme a naskládáme je vedle sebe na plech, vyložený pečicím papírem.

  4. Poklademe masovou směsí a dáme do vyhřáté trouby na 200°C zapéct asi na 10 minut.

  5. Vyjmeme z trouby a každý kousek bagetky posypeme promíchanou směsí z nastrouhaného eidamu, koleček pórku a proužků kapie.

  6. Ještě zapečeme dozlatova.