- reklama -
Suroviny
4 porce
- 20 dkg mletého vepřového masa
- 1/2 sklenice boloňské omáčky
- 1 malá sklenice zeleninového sterilovaného leča
- 4 lžíce kečupu
- olej
- 4x střední francouzská bageta
- 20 dkg eidamu
- 1 střední pórek
- 4 lžíce sterilované červené kapie
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso opékáme na trošce oleje tak dlouho, až se od sebe začne oddělovat.
-
Přilijeme boloňskou omáčku, zcezené lečo, kečup a asi 10 minut provaříme. Poté rozmixujeme ponorným mixérem.
-
Bagetky přepůlíme, každou půlku ještě podélně rozřízneme a naskládáme je vedle sebe na plech, vyložený pečicím papírem.
-
Poklademe masovou směsí a dáme do vyhřáté trouby na 200°C zapéct asi na 10 minut.
-
Vyjmeme z trouby a každý kousek bagetky posypeme promíchanou směsí z nastrouhaného eidamu, koleček pórku a proužků kapie.
-
Ještě zapečeme dozlatova.
Kuchařka: dzungila