Zapékané vajíčkové chlebíčky / tousty

75
- reklama -

Suroviny
Podle chuti

Množství dle počtu strávníků:
veka, bageta, toustový chléb
rozšlehaná vejce
máslo nebo špek
dušená šunka nebo sušená
špek
cibulka
sýr dle chuti: Čedar, Niva, Gouda, Hermelín…
sůl, koření a bylinky dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi s rozpuštěným máslem osmažíme drobně pokrájenou šunku, přidáme vejce, osolíme, opepříme a za častého míchání uděláme řídká míchaná vajíčka. Pokud chceme, můžeme vejce osmažit na špeku a drobně pokrájené cibulce. Dle chuti a pro obměnu můžeme přidat čerstvě nasekané bylinky (petrželka, pažitka…), jemně nasekaný česnek… Recept je velmi variabilní. Odstavíme a necháme částečně zchladnout.

  2. Během chladnutí míchaných vajíček potřeme slabě plátky veky, bagety, toustového chleba máslem a dáme je na plech. Na ně nandáme (já mám rád bohatě) míchaná vajíčka, která posypeme nastrouhaným nebo pokrájeným sýrem dle chuti, drobně pokrájenou sušenou šunkou nebo pikantním salámem či klobásou… a vložíme do zahřáté trouby na 160 stupňů.

  3. Pečeme do rozpuštění sýrů, nepřesušíme.

    Podáváme teplé, s čerstvou zeleninou, zeleninovými saláty…