
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 20 dkg těstovin (kolínka nebo vrtulky)
- 30 dkg rajčat
- 10 dkg uzeného bůčku
- 20 dkg strouhaného ostrého žlutého sýru
- 2 lžíce strouhanky
- 3 lžíce nasekaná petrželové natě
- 1 balení koření Boloňské špagety (Knorr Inspirace)
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvařte ve velkém množství vody. Vyndejte je, přelijte studenou vodou, sceďte a nechte odkapat.
-
Uzený bůček nakrájejte na kostičky, osmažte na pánvi, vyndejte škvarky.
-
Spařte rajčata, oloupejte je a nakrájejte na kostičky.
-
Připravte Knorr Inspirace Boloňské špagety podle návodu na obalu.
-
Horké těstoviny smíchejte se škvarky, polovinou sýra, rajčaty a připravenou omáčkou. Okořeňte paprikou a pepřem.
-
Vložte těstoviny do žáruvzdorné nádoby vymazané tukem a posypané strouhankou. Posypte zbytkem sýra a polijte tukem z bůčku. Pečte v horké troubě po dobu 20 minut. Zapékané těstoviny servírujte posypané petrželovou natí a se salátem ze syrové zeleniny.
Poznámka od kuchařky
ZDROJ :http://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/
Kuchařka: DeniSsska