
- reklama -
Suroviny
- 400 g rybího filé
- 100 g žampionů
- 1 cibule
- 1 vejce
- 80 g strouhaného sýra
- 1 vrchovatá lžíce rajčatového protlaku
- mletý pepř
- sůl
- citrónová šťava
- pažitka nebo petrželová nať
- olej
Postup přípravy receptu
-
Porcie filé osolíme, okoreníme, pokvapkáme šťavou.
-
Na troche oleja opražíme narezanú cibuľu, pridáme na plátky narezané šampiňóny, opražíme, pridáme lyžicu vody rozmiešanú s pretlakom a podusíme 5 minút.
-
Necháme prechladnúť a vmiešame vajíčka.
-
Filé rýchlo z oboch strán opečieme na oleji a uložíme do pekáčika.
-
Výpek prilejeme k filé.
-
Na každú porciu filé navrstvíme hubovú zmes, posypeme syrom a v rúre zapekáme zakryté asi 15 minút. Potom odkryjeme a ešte dopečieme asi 10 minút.
Kuchařka: tejaja