![Zapékané kotlety s pochoutkovou smetanou_5ffe10d950a66.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/zapekane-kotlety-s-pochoutkovou-smetanou_5ffe10d93fb17.jpeg)
Suroviny
- Vepřový řízek (…aspon 1 kus na osobu)
- Kyselá smetana (.. na 1 rezen 1 lyzica)
- Plátky šunky (..na kazdy rezen 1)
- Platky syra (..na kazdy rezen 1)
- Vanička žampiónů
- 2 lžice oleje
- 1 lžíce másla
- Petrželová nať
- sůl
- čerstvý mletý pepř
- mletý kmín
- mletá pálivá paprika
- 1 malá cibule
Postup přípravy receptu
-
Vykostene platky bravcoveho masa naklepeme cez kuchynsku foliu.
-
Na panvici rozohrejeme olej a platky na nich opecieme z obidvoch stran…ako keby sme robili rezne.
-
Po opeceni odlozime platky na teple miesto.
-
Cibulu ocisitme a nakrajame na na malicke kocky. Sampinony nakrajame na male kocky.
-
Do vypeku po opekani masa dame roztopit maslo. Oprazime cibulu a pridame sampinony.
-
Podlejeme troskou horucej vody a udusime ich do makka. Netrva to dlho max 7 minut. Sampinony posolime, ochutime cerstvo mletym korenim, palivou paprikou a mletou rascou. Nakoniec do nich vmiesame nasekanu petrzlenovu vnat.
-
Bravcove platky zlahka osolime a okorenime. Dno zapekacej nadoby vytrieme zlahka tukom a poukladame do nej opecene maso tak, aby sa neprekryvalo.
-
Na kazde maso polozime platok sunky, na sunku kopku udusenych hub.
-
Huby prekryjeme syrom….je jedno ci platkami, alebo nastruhanym. No a pomedzi maso a na povrch dame nakoniec kyslu smotanu.
-
Dame do vyhriatej truby….ja davam pod alobal na 20 minut, potom ho dam prec a zapekam uz len kym nam smotana nezatuhne. To trva mozno 10 minut…sami si to odsledujte podla svojej rury. Podavam s varenymi zemiakmi
Poznámka od kuchařky
Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na