Zapékané kotlety s pochoutkovou smetanou

295
- reklama -

Suroviny

Vepřový řízek (…aspon 1 kus na osobu)
Kyselá smetana (.. na 1 rezen 1 lyzica)
Plátky šunky (..na kazdy rezen 1)
Platky syra (..na kazdy rezen 1)
Vanička žampiónů
2 lžice oleje
1 lžíce másla
Petrželová nať
sůl
čerstvý mletý pepř
mletý kmín
mletá pálivá paprika
1 malá cibule

Postup přípravy receptu

  1. Vykostene platky bravcoveho masa naklepeme cez kuchynsku foliu.


    Zobrazit celý recept

  2. Na panvici rozohrejeme olej a platky na nich opecieme z obidvoch stran…ako keby sme robili rezne.

  3. Po opeceni odlozime platky na teple miesto.

  4. Cibulu ocisitme a nakrajame na na malicke kocky. Sampinony nakrajame na male kocky.

  5. Do vypeku po opekani masa dame roztopit maslo. Oprazime cibulu a pridame sampinony.

  6. Podlejeme troskou horucej vody a udusime ich do makka. Netrva to dlho max 7 minut. Sampinony posolime, ochutime cerstvo mletym korenim, palivou paprikou a mletou rascou. Nakoniec do nich vmiesame nasekanu petrzlenovu vnat.

  7. Bravcove platky zlahka osolime a okorenime. Dno zapekacej nadoby vytrieme zlahka tukom a poukladame do nej opecene maso tak, aby sa neprekryvalo.

  8. Na kazde maso polozime platok sunky, na sunku kopku udusenych hub.

  9. Huby prekryjeme syrom….je jedno ci platkami, alebo nastruhanym. No a pomedzi maso a na povrch dame nakoniec kyslu smotanu.

  10. Dame do vyhriatej truby….ja davam pod alobal na 20 minut, potom ho dam prec a zapekam uz len kym nam smotana nezatuhne. To trva mozno 10 minut…sami si to odsledujte podla svojej rury. Podavam s varenymi zemiakmi

Poznámka od kuchařky

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=1357