Zapékané karbanátky s houbovo rajčatovou omáčkou

45
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g míchaného mletého masa
250 g žampionů, může být i směs jiných hub
3 polévkové lžíce strouhanky
1 lžíce rajčatového protlaku
1 vejce
1 lžička koření na pizzu
1 větší cibule
1-2 stroužky česneku
400 ml sterilovaných rajčat
100 ml vývaru
100 ml smetany
1 lžička sušeného oregana
50 g goudy
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Do mletého masa přidáme vejce, strouhanku, protlak, koření na pizzu, sůl, pepř a polovinu drobně nakrájené cibule.


    Zobrazit celý recept

  2. Řádně propracujeme a z hmoty vytvoříme 8 – 9 karbanátků, které opečeme z obou stran na trošce oleje. Přendáme do zapékací misky a ve výpeku osmahneme druhou půlku cibule.

  3. Přidáme očištěné a nakrájené houby, drobně nakrájený česnek a chvíli opékáme.

  4. Pak přidáme pokrájená rajčata i se šťávou, smetanu, vývar, oregano, osolíme, opepříme a vše asi 5 minut povaříme.

  5. Směsí přelijeme karbanátky a zapékéme v předehřáté troubě přibližně 30 – 35 minut.

  6. Chvíli před koncem pečení ještě posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme třeba jen s bagetou, nebo dáme přílohu podle chuti, hodí se téměř všechno – rýže, kuskus, těstoviny, brambory.

Poznámka od kuchařky

Inspirace – speciál časopisu Tina.