Zapekane ciabaty

67
- reklama -

Suroviny
1-2 porce

1 Ciabatta (italský druh pečiva)
1 malé rajče
125 g mozarella
1 stroužek česneku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ciabatu rozřízneme podélné na půlky a počesnekujeme. (Buď roztlačenyý,ale klidně i nakrájený na malinkaté kousíčky. Kdo chce tak může rozmačkaný česnek smíchat s trochou másla a tím ciabaty potřít, ale já to nedělám, nerada používám máslo když nemusím.)

  2. Dáme do trouby rozpálené na 180° asi na 5 minut (já to dělám od oka, hlavně aby se česnek nepřipaloval, ale zároveň aby ciabaty byly křupavé).

  3. Vyndáme z trouby a pokládáme plátky mozarely a posypeme rajčaty, které jsme nakrájely na velmi malé kousky. Poté osolíme a opepříme dle chutí (můžeme přidat i trošku majoránky).

  4. Pečeme dokud se mozarela pěkně nerozteče.

Poznámka od kuchařky

Ciabaty se prodavaji i ochucene (rajcatove, s olivami,….). Doporucuji spise ty ochucene, jsou mnohem lepsi..

V CR jsou v prodeji spise ty mensi varianty, na fotkach jsou velci hybridi:)) Proto sem musela doplnit i obycejnym eidamem, ale na klasicke ciabaty staci jen mozarela, ale milovnici syru se muzou samozrejme vyradit:))

Na fotkach je varianta se salamem, protoze pritel je na maso, ale ja mam radsi bez.

Timto receptem me okouzlila pred lety moje kamaradka Italka a od te doby jsou zapekane ciabaty mou oblibenou veceri.