
Suroviny
1-2 porce
- 1 Ciabatta (italský druh pečiva)
- 1 malé rajče
- 125 g mozarella
- 1 stroužek česneku
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Ciabatu rozřízneme podélné na půlky a počesnekujeme. (Buď roztlačenyý,ale klidně i nakrájený na malinkaté kousíčky. Kdo chce tak může rozmačkaný česnek smíchat s trochou másla a tím ciabaty potřít, ale já to nedělám, nerada používám máslo když nemusím.)
-
Dáme do trouby rozpálené na 180° asi na 5 minut (já to dělám od oka, hlavně aby se česnek nepřipaloval, ale zároveň aby ciabaty byly křupavé).
-
Vyndáme z trouby a pokládáme plátky mozarely a posypeme rajčaty, které jsme nakrájely na velmi malé kousky. Poté osolíme a opepříme dle chutí (můžeme přidat i trošku majoránky).
-
Pečeme dokud se mozarela pěkně nerozteče.
Poznámka od kuchařky
Ciabaty se prodavaji i ochucene (rajcatove, s olivami,….). Doporucuji spise ty ochucene, jsou mnohem lepsi..
V CR jsou v prodeji spise ty mensi varianty, na fotkach jsou velci hybridi:)) Proto sem musela doplnit i obycejnym eidamem, ale na klasicke ciabaty staci jen mozarela, ale milovnici syru se muzou samozrejme vyradit:))
Na fotkach je varianta se salamem, protoze pritel je na maso, ale ja mam radsi bez.
Timto receptem me okouzlila pred lety moje kamaradka Italka a od te doby jsou zapekane ciabaty mou oblibenou veceri.