
- reklama -
Suroviny
- – malé brambory
- – růžičková kapusta
- – slanina
- – máslo
- – smetana
- – strouhaný sýr (jaký máte rádi na zapékání)
- – vegeta
- – pepř
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce.
-
Růžičkovou kapustu očistíme – odkrojíme kousek košťálu a odstraníme škaredé svrchní lístky. Překrájíme na půlky.
-
Pár plátků slaniny nakrájíme na drobno a orestujeme na pánvičce.
-
Dáme do misky a na pánvi rozpustíme hrudku másla, na které orestujeme kapustičky. Okořeníme vegetou a pepřem, zalijeme smetanou a necháme podusit.
-
Zatím si oloupeme brambory a nakrájíme je na kolečka.
-
Pekáček si vymažeme troškou másla a skládáme vedle sebe nejdřív vrstu brambor (polovinu), poté posypeme kapustičkama, slaninou a dál přijde druhá vrstva brambor. Zasypeme sýrem a zalijeme smetanou z kapustiček.
-
Dáme zapéct do trouby.
Kuchař: Tabita









