- reklama -
Suroviny
- 1 kg brambor
- 500 g mletého masa
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- lžíce sádla
- 2 menší červené řepy
- 1 cibule
- grilovací koření
- platkový sýr
- 6 vajec
- alobal
Postup přípravy receptu
-
Do mletého masa nastrouháme česnek, přidáme sůl a pepř, promícháme.
-
Brambory oloupeme a omyjeme. Nakrájíme na tenké plátky.
-
Řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
-
Na plech vymaštěný sádlem dáme první vrstvu brambor a posypeme grilovacím kořením.
-
Na druhou vrstvu dáme mleté maso.
-
Třetí opět brambory. Opět posypeme grilovacim kořením.
-
Další dáme řepu a na ní na plátky nakrájenou cibuli.
-
Vrchní vrstvu dáme brambory, posypeme grilovacím kořením.
-
Plech zakryjeme alobalem a dáme do trouby na 50 minut na 180 stupňů.
-
Rozmícháme vejce.
-
Po 50 minutách sundáme alobal a pečeme, až je řepa měkká . Poté zalijeme vejci, naskládáme sýr a dáme do trouby na 10 minut dojít.
Kuchař: Lubik