Zapékané brambory luxusní

162
- reklama -

Suroviny

500 g brambor
200 g tvarůžků
200 g drůbežích jater
100 g žampiónů
6 stroužků česneku
2 vejce
0,5 dl smetany
0,5 dl zakysané smetany
sádlo
sůl
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané syrové brambory nahrubo nastrouháme a promícháme s česnekem, utřeným se solí. Rozprostřeme je do sádlem vymazaných zapékacích misek. Na brambory dáme kousky drůbežích jater, plátky tvarůžků, žampiónů a vše posypeme mletou paprikou. Zalijeme vejci, rozšlehanými se smetanou a zapečeme.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Luboš Švehelka-Kouzelný tvarůžek aneb Kuchařka neobvyklé vůně

Několik postřehů k postupu. Brambory nastrouháme na kedlubnovém struhadle, promícháme s rozetřeným česnekem se solí a necháme „vypotit“. Před vložením do misek šťávu z brambor vymačkáme.

Žampióny jsem v kvalitní pánvi restoval bez tuku, aby se nadbytečná voda odpařila.

Solíme uváženě, tvarůžky jsou dost slané.