- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 kg brambor
- 200 g anglické slaniny
- 500 ml mléka
- 60 g sýr Apetito
- 6 lžic hladké mouky
- 1 lžička sladké papriky
- 2 lžičky sušeného česneku
- máslo
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Brambory oškrábeme a nakrájíme je na velmi tenká kolečka (asi 2 mm). Zapékací misku vytřeme máslem a naskládáme třetinu bramborových plátků tak, aby se vzájemně částečně překrývaly. Osolíme je, posypeme dvěma lžícemi mouky (vhodné je použít sítko na čaj) a poklademe plátky slaniny. Stejným způsobem vytvoříme ještě dvě stejné vrstvy, končíme hladkou moukou.
-
Mléko přivedeme téměř k varu a necháme v něm rozpustit tavený sýr, papriku a česnek. Dochutíme solí a pepřem a přelijeme jím brambory. Mouka na povrchu musí být namočená.
Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 1 hodinu, z toho prvních 20 minut přikryté.
Kuchařka: Eliza