Zapékané brambory jemné chuti

39
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 kg brambor
200 g anglické slaniny
500 ml mléka
60 g sýr Apetito
6 lžic hladké mouky
1 lžička sladké papriky
2 lžičky sušeného česneku
máslo
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme a nakrájíme je na velmi tenká kolečka (asi 2 mm). Zapékací misku vytřeme máslem a naskládáme třetinu bramborových plátků tak, aby se vzájemně částečně překrývaly. Osolíme je, posypeme dvěma lžícemi mouky (vhodné je použít sítko na čaj) a poklademe plátky slaniny. Stejným způsobem vytvoříme ještě dvě stejné vrstvy, končíme hladkou moukou.


    Zobrazit celý recept

  2. Mléko přivedeme téměř k varu a necháme v něm rozpustit tavený sýr, papriku a česnek. Dochutíme solí a pepřem a přelijeme jím brambory. Mouka na povrchu musí být namočená.
    Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 1 hodinu, z toho prvních 20 minut přikryté.