Zapékaná růžičková kapusta

58
- reklama -

Suroviny

800 g růžičková kapusta – ružičkový kel
200 g kysaná smetana
3 vejce
2 stroužky česneku
bílý pepř
sůl
150 g strouhaného sýra (ja som dala údený)

Postup přípravy receptu

  1. Ružičky očistíme, umyjeme, dáme variť do slanej vody na cca 5 min., potom scedíme.

  2. Vajíčka rozšľaháme, zmiešame so smotanou, osolíme, okoreníme, pretlačíme cesnak a vmiešame syr, asi 1/4 necháme na posyp.

  3. Pekáčik vystelieme papierom na pečenie, rozložíme kapustičky, zalejeme smotanovou zmesou.

  4. Dáme piecť – cca 20 min, 200 stupňov.

  5. Potom posypeme zvyškom syra a necháme zapiecť – cca 8 – 10 min.

Poznámka od kuchařky

Je možné pridať pred zapekaním medzi ružičky posekanú šunku.

Nám chutí táto jednoduchá verzia. Podávame s rôzne pripravenými zemiakmi.