
- reklama -
Suroviny
- brambory
- máslo
- sůl
- kmín
- žampiony
- koření na kuře
- Majolka®
- malý kelímek sýru Lučina
- nastrouhaný sýr Eidam
Postup přípravy receptu
-
Oškrabeme brambory (1,5kg) a pokrájíme je asi na 0,5cm kolečka.
-
Vymažeme lehce pekáč máslem, pokrájené brambory dáme na dno, posolíme a pokmínujeme je drc. kmínem.
-
Na brambory rozprostřeme asi 15 ks pokrájených žampionů.
-
Na ně dáme porce kuřete (osolené + posyp.kořením na kuře).
-
V šálku si rozmícháme asi 4 lžíce majolky a malý kelímek sýru Lučina bez příchutě. Touto směsí přelijeme kuře a pečeme asi 1,5 h při 180°C.
-
Před dopečením vše ještě zasypeme postrouhaným eidamem (asi 10dkg) a dopečeme dozlatova.
Kuchařka: Fokuska