
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 brokolice
- 1 střední cibule
- 3 stroužky česneku
- 20 dkg anglické slaniny (krájené)
- 20 dkg točený salám
- 20 dkg strouhaný sýr
- 1 vejce
- 1 dcl mléka
- sůl
- pepř
- olej
- strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Brokolici rozdělíme na růžičky a dáme vařit do osolené vody na 5 minut, scedíme a necháme vychladit. Mezitím si nakrájíme cibuli, anglickou slaninu (5 plátků si necháme), točený salám, česnek.
-
Na pánev nalijeme trochu oleje, orestujeme anglickou, točený a cibuli. Misku z varného skla vymažeme a vysypeme strouhankou, vyložíme polovinou brokolice, osolíme, opepříme, dáme pár plátků česneku, na to osmaženou směs.
-
Posypeme polovinou sýru, položíme plátky anglické, zbytek brokolice, osolíme, opepříme, dáme zbytek česneku, zasypeme zbytkem sýru a zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce.
-
Dáme péct na 1/2 hodiny na 220°C. Podáváme s vařeným bramborem.
Kuchařka: jambajs