Zapečný květák II

42
- reklama -

Suroviny
8 porcí

1 květák vařený
20 PL strouhanky
100 g másla
300-400 ml mléka
3-4 vejce
sůl
mletý pepř
muškátový květ
sekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Uvařený květák nasekáme a vložíme do zapékací mísy vymazané máslem a zalijeme nádivkou, připravenou z ostatních ingrediencí. Nádivka je řidší konzistence, ale ne tekutá.


    Zobrazit celý recept

  2. Povrch poklademe několika plátky másla.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě při 220°C, ke konci přikryjeme alobalem, aby povrch příliš neosychal nebo netmavl. Já peču v troubě uprostřed.
    Podáváme buď jen tak pro chuť se sterilovanou okurkou nebo salátem, jinak s bramborem.

Poznámka od kuchařky

Recept mám od babičky, peču v hranaté keramické s cibulovým vzorem, to jen pro představu.