- reklama -
Suroviny
8 porcí
- 1 květák vařený
- 20 PL strouhanky
- 100 g másla
- 300-400 ml mléka
- 3-4 vejce
- sůl
- mletý pepř
- muškátový květ
- sekaná petrželka
Postup přípravy receptu
-
Uvařený květák nasekáme a vložíme do zapékací mísy vymazané máslem a zalijeme nádivkou, připravenou z ostatních ingrediencí. Nádivka je řidší konzistence, ale ne tekutá.
-
Povrch poklademe několika plátky másla.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě při 220°C, ke konci přikryjeme alobalem, aby povrch příliš neosychal nebo netmavl. Já peču v troubě uprostřed.
Podáváme buď jen tak pro chuť se sterilovanou okurkou nebo salátem, jinak s bramborem.
Poznámka od kuchařky
Recept mám od babičky, peču v hranaté keramické s cibulovým vzorem, to jen pro představu.
Kuchařka: sindel.b