
- reklama -
Suroviny
- NA 4 PORCE:
- šunka
- 1 l vody
- 1 lžička soli
- 200 g sterilovaných žampionů
- 40 g cibule
- 20 g másla
- 2 lžíce bílého vína
- 3 lžičky bramborového škrobu
- 1 lžíce sladké smetany
- toastový chléb
- pažitka nebo petrželka
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a podusíme na másle.
-
Přidáme žampiony nakrájené na silnější plátky, šunku, zalijeme bílým vínem, osolíme a opepříme a dusíme 2 minuty.
-
Škrob smícháme se smetanou, přidáme ke směsi a povaříme 2 minuty.
-
V topinkovači připravíme chléb, na který klademe připravenou teplou směs.
-
Celé můžeme zasypat sýrem a dát na pár minut do trouby.
Kuchařka: Margot