Zapečený rýžový moučník

69
- reklama -

Suroviny
4 porce

250 g rýže
2 lžíce másla
5 vajec
200 g měkkého tvarohu
80 g moučkového cukru
sáček vanilkového cukru
500 g kompotovaných meruněk
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme doměkka.

  2. Formu vytřeme máslem.

  3. U tří vajec oddělíme žloutky od bílků.

  4. K tvarohu přidáme žloutky, oba cukry a vyšleháme do krému.

  5. Na dno formy dáme polovinu rýže. Na ni rozetřeme tvaroh, poklademe půlkami meruněk a přikryjeme zbylou rýží. Rozšleháme zbylá vejce s mlékem a rýži přelijeme.

  6. Zapečeme 10 minut při 190°C. Z bílků ušleháme tuhý sníh, naneseme na moučník a dopékáme 8 – 10 minut dozlatova.

Poznámka od kuchařky

Je to takový vylepšený rýžový nákyp, ale opravdu stojí za to.

Fotky dodám až je budu znovu dělat.

zdroj: eklasa.cz