
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 1 filet Pangasia
- mražený špenát (neochucený nebo se smetanou a česnekem)
- jogurt nebo kefírové mléko
- sýr
- Koření:
- sůl
- pepř
- koření na ryby
- česnek
Postup přípravy receptu
-
Pangasia necháme rozmrznout, menší zapékací misku lehce vymažeme trochou olivového oleje.
-
Pangasia přepůlíme, z obou stran posolíme, popepříme a posypeme kořením na ryby.
-
První půlku dáme do zapékací misky, posypeme česnekem.
-
Ze zmrzlého špenátu nožem odkrojíme „plátky“ a položíme na pangasia. Polejeme trochou jogurtu nebo kefíru.
-
Položíme druhou polovinu pangasia, opět posypeme česnekem, poklademe „plátky“ špenátu a celé zalijeme přibližně půlkou hrnečku kefíru nebo přiměřeným množstvím jogurtu (pangasius musí být zalitý, kousky špenátu můžou vykukovat).
-
Posypeme strouhaným sýrem.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200° přibližně 20 min.
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu jsem si dala opečené brambory.
Kuchařka: Tenebres