Zapečený pangasius se špenátem

62
- reklama -

Suroviny
1 porce

1 filet Pangasia
mražený špenát (neochucený nebo se smetanou a česnekem)
jogurt nebo kefírové mléko
sýr
Koření:
sůl
pepř
koření na ryby
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Pangasia necháme rozmrznout, menší zapékací misku lehce vymažeme trochou olivového oleje.

  2. Pangasia přepůlíme, z obou stran posolíme, popepříme a posypeme kořením na ryby.

  3. První půlku dáme do zapékací misky, posypeme česnekem.

  4. Ze zmrzlého špenátu nožem odkrojíme „plátky“ a položíme na pangasia. Polejeme trochou jogurtu nebo kefíru.

  5. Položíme druhou polovinu pangasia, opět posypeme česnekem, poklademe „plátky“ špenátu a celé zalijeme přibližně půlkou hrnečku kefíru nebo přiměřeným množstvím jogurtu (pangasius musí být zalitý, kousky špenátu můžou vykukovat).

  6. Posypeme strouhaným sýrem.

  7. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200° přibližně 20 min.

Poznámka od kuchařky

Jako přílohu jsem si dala opečené brambory.