Zapečený pangasius II.

68
- reklama -

Suroviny
3 porce

4-5 filet z pangasia
1 pórek
2-3 mrkve
1 větší petržel
4 bobkové listy
5 kuliček nového koření
lžička mleté papriky
1-2 smetany
troška čerstvého kopru (nemusí být)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Petržel a mrkev nahrubo nastrouháme, pórek nakrájíme na kolečka a promícháme dohromady.

  2. Jedno filátko nakrájíme na kostičky – pro dětskou porci.

  3. Do velké i malé zapékací misky nasypeme na dno část zeleniny, na ni položíme filátka (nakrájené kostky).

  4. V obou miskách posypeme rybičku červenou paprikou, přidáme bobkový list a nové koření. Osolíme a opepříme, pochopitelně pokud už dítko sůl i pepř může.

  5. Navrch nasypeme opět zeleninu a zalijeme smetanou. Množství smetany je individuální, záleží, kdo má jak rád. Já říkám, že smetany není nikdy dost. Kdo má rád, může ještě navrch nasypat trošku nasekaného kopru.

  6. Takto dáme péct do trouby na 200°C cca 45-50 minut. Po chvilce pečení rybičku trošku potopíme do smetany. Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory.

Poznámka od kuchařky

Je to jednoduchý a velice dobrý recept. Především je výhodou, že jídlo můžou i malé dětičky a tak jim nemusíme vařit zvlášť speciály.