
Suroviny
3 porce
- 4-5 filet z pangasia
- 1 pórek
- 2-3 mrkve
- 1 větší petržel
- 4 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- lžička mleté papriky
- 1-2 smetany
- troška čerstvého kopru (nemusí být)
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Petržel a mrkev nahrubo nastrouháme, pórek nakrájíme na kolečka a promícháme dohromady.
-
Jedno filátko nakrájíme na kostičky – pro dětskou porci.
-
Do velké i malé zapékací misky nasypeme na dno část zeleniny, na ni položíme filátka (nakrájené kostky).
-
V obou miskách posypeme rybičku červenou paprikou, přidáme bobkový list a nové koření. Osolíme a opepříme, pochopitelně pokud už dítko sůl i pepř může.
-
Navrch nasypeme opět zeleninu a zalijeme smetanou. Množství smetany je individuální, záleží, kdo má jak rád. Já říkám, že smetany není nikdy dost. Kdo má rád, může ještě navrch nasypat trošku nasekaného kopru.
-
Takto dáme péct do trouby na 200°C cca 45-50 minut. Po chvilce pečení rybičku trošku potopíme do smetany. Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory.
Poznámka od kuchařky
Je to jednoduchý a velice dobrý recept. Především je výhodou, že jídlo můžou i malé dětičky a tak jim nemusíme vařit zvlášť speciály.