Zapečený květák s pohankou a grilovanými cuketami

78
- reklama -

Suroviny

1 květák
hrst pohanky
hrst medvědího česneku
hrst řapíkatého celeru – stonek
1 menší cuketa
1 lžička olivového oleje
vejce
sůl
pepř
červená paprika sladká

Postup přípravy receptu

  1. Květák uvaříme v osolené vodě do měkka.

  2. Mezitím nakrájíme cuketu na kolečka, osolíme, posypeme červenou paprikou, zakápneme olivovým olejem a dáme na zapékací talíř. Cukety dáme ugrilovat do trouby.

  3. Cuketa se nám griluje a dáme si uvařit podle návodu hrst pohanky.

  4. Květák máme uvařený…. rozhňácáme ho vidličkou, smícháme s nakrájeným medvědím česnekem a nakrájeným řapíkatým celerem. Přidáme uvařenou pohanku, vše osolíme a opepříme. Nakonec vše zalijeme osolenými rozšlehanými vejci.

  5. Vše dáme zapéct do trouby.
    Grilované cukety podáváme jako přílohu.

Poznámka od kuchařky

U vajíček záměrně nepíšu množství, je to na chuti každého – někdo má rád více vajíček, někdo méně…