Zapečený květák s kuřecím masem

230
- reklama -

Suroviny
4 porce

Květák střední hlávka
3 ks kuřecí maso prsní nebo stehenní řízky
sůl
koření na kuře(já dala Zlaté kuře)
zeleninová směs s bylinkami (sklenička)odkaz v poznámce
máslo na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Květák si rozebereme na větší růžice, opláchneme a dáme do misky.

  2. Kuřecí maso si nakrájíme na větší kostky a promícháme s kořením a solí.

  3. Z misky s květákem vylijeme okapanou vodu, přidáme okořeněné maso a vše zalijeme zeleninovou směsí s bylinkami(možno i rajčatovou omáčkou a pak přidat bylinky). Vše opatrně promícháme a dáme odležet.

  4. Po chvíli lehce ochutnáme, dle potřeby dosolíme a směs vložíme do vymazaného pekáčku.(Já dosolovala, ale pak jsme ještě museli trošku solit i na talíři).

  5. Pekáček přiklopíme poklicí a vložíme do vyhřáté trouby na 175°C.

  6. V okamžiku, kdy se směs začne viditelně péct, ztlumíme na 165°C a pečeme do změknutí a skoro „vydušení“ šťávy. (Nepodlévala jsem od začátku ani po dobu pečení-ale když bude potřeba, tak přidejte lehounce tekutin).
    Podáváme s vař.bramborem nebo chlebem. Je k tomu dobrý i zeleninový(rajčatový,míchaný,…) salát.

    Jídlo je samo o sobě dost syté, ale moc dobré.

Poznámka od kuchařky

Tento způsob úpravy byla taková improvizace na dané suroviny v lednici a musím přiznat, že se mi povedla. Chuť má výraznou po použité zeleninové omáčce a tak kdo má rád slabší, ať jí dá jen půl dávky ;-).http://www.toprecepty.cz/recept/7967-kureci-stehna… nebo http://www.toprecepty.cz/recept/7977-zeleninova-sm….