
- reklama -
Suroviny
- 1 květák (středně velký)
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- muškátový květ
- 150 g kuřecího masa (upečeného nebo uzené maso)
- trochu mléka
- 1 vejce
- máslo (na formu)
- 40 g uzeného sýra (nastrouhaného nebo ementálu)
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Uvařený květák rozebereme na růžičky a urovnáme do formy vymazané máslem nebo ho dáme do jiné pečící nádoby.
-
Žlutou jíšku zalijeme vývarem z květáku, mlékem a svaříme v hustou žlutou omáčku, kam zamícháme trochu muškátového květu.
-
Vmícháme část sýra, sůl, přidáme vejce a trochu petrželky.
-
Ve formě posypeme květák kousky upečeného masa.
-
Vše zalijeme horkou omáčkou a povrch posypeme zbylým strouhaným sýrem.
-
V horké troubě zapečeme na 180 stupňů na dobu cca 25-30 minut. Podáváme se salátem nebo s bramborem.
Zdroj:
Kuchařka naší vesnice : postup + suroviny. Popsáno přesně podle knihy bez jakýchkoliv úprav.
Kuchařka: varilamyskakasicku









