
- reklama -
Suroviny
- Budeme potřebovat:
- 1/2 květáku
- 10 dkg salámu Junior
- 5 – 10 dkg anglické slaniny
- 1 cibuli
- 4 stroužky česneku
- 3 vejce
- 1 hrnek dětské krupice
- sůl
- pepř
- kmín
- hrst sekané petřželové natě
- 5 dkg sádla
- olej
- strouhanku
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na střední růžičky, opláchneme pod vodou a dáme jej vařit do slané vody. Vaříme doměkka (cca 10 až 15 minut).
-
Potom květák rozmačkáme v míse, přidáme nadrobno nakrájený salám, slaninu a cibuli.
-
Česnek prolisujeme, přidáme vejce, krupici, sůl, pepř, kmín podle chuti, nasekanou petrželovou nať.
-
Dobře promícháme, až vznikne středně řídké těsto. Můžeme ještě dochutit pepřem a solí. Jestliže je těsto moc řídké, přidáme ještě trochu krupice.
-
Pečicí plech vymastíme olejem a vysypeme strouhankou. Těsto do něj nalejeme a rozetřeme po celé ploše. Těsto ještě poklademe tenkými plátky sádla.
-
Ve vyhřáté troubě (200 – 250°C) do růžova.
Upečený květák rozkrájíme na kousky a podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.
Kuchař: Jitka a Vlastik









