- reklama -
Suroviny
- 1 lilek
- 2 lžíce parmezánu
- 200 g mozzarelly
- 250 g rajské omáčky (sugo nebo krájená rajčata v plechovce)
- olivový olej
- sůl
- bazalka
Postup přípravy receptu
-
Omytý lilek nakrájíme na silnější plátky, které ogrilujeme na pánvi s kapkou oleje. Pak přendáme na talíř a osolíme.
Rajskou omáčku povaříme s trochou oleje a bazalkou. -
Na dno zapékací formy dáme trochu omáčky, na ni kolečka lilku, opět trochu omáčky, pak krájenou mozzarellu a část parmezánu.
Další vrstvou bude opět lilek, omáčka, lilek a zbytek sýrů. -
Dáme do trouby zápéct na 10 minut.
Poznámka od kuchařky
Inspirace z http://blog.giallozafferano.it
Kuchařka: cathleen