Zapečený celer s kapustou, šunkou a mozzarelou

104
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 středně velká bulva celeru
200-300 g syrové kapusty
2 kusy koule Mozzarely
150 g šunky
1/2 větší cibule
sůl
pepř
koření na rajčata
1-2 lžíce oleje
1 vajíčko

Postup přípravy receptu

  1. Celer oloupeme, překrojíme na poloviny, uvaříme v osolené vodě cca 10 – 15 minut. Cibuli nakrájíme nadrobno, šunku na kostičky, mozzarelu na plátky, syrovou kapustu na nudličky.

  2. Do pečící, olejem vymazané nádoby vkládáme na plátky nakrájený celer, osolíme, opepříme, posypeme jej kapustou, cibulí, šunkou a postup opakujeme, dokud máme suroviny. Povrch směsi poklademe mozzarelou, osolíme, opepříme a můžeme posypat kořením na rajčata. Zapékáme na 200 stupňů skoro dorůžova. Zhruba 5 minut před dokončením zalijeme vajíčkem a pečeme do sražení vajíčka. Podáváme s okurkovým salátem.

Poznámka od kuchařky

Neměla bych jíst brambory a měla jsem fakt chuť na francouzské brambory. Tak jsem vymyslela tohle a bylo to fakt dobré. Nepoznala jsem, že jím něco jiného 🙂