Zapečený bramborák se sýrem a česnekem

60
- reklama -

Suroviny

3 brambory
100 g sýra typu Camembert
3 lístky medvědího česneku (nemusí být)
olej
(s naloženým medvědím česnekem a chilli pokud nemáme, stačí olej)
špetka chilli
3 malé stroužky česneku
kmín
pepř
sůl (– ale pozor, sýr je slaný)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme na hrubo, sýr na jemno. Přidáme rozsekaný medvědí česnek, pokud máme, prolisujeme normální česnek a okořeníme. Zapékací mísu vylijeme olejem. Rozetřeme bramborovou směs.

  2. Zapékala jsem v mikrovlnce při 500 W. 20 minut a pak jsem to dala ještě na 3 minuty pod gril.
    Dá se to samozřejmě udělat i v troubě.

Poznámka od kuchařky

Upravený rodinný recept.

Vejce ani jiná tekutina tam fakt nechybí. Je to výrazné chuti a velmi křupavounkaté.

K názvu: na Jablonecku se název bramborák používá pro typické těsto na bramboráky, ale pečené vcelku v pekáči. Jinak u nás na plotně to jsou halušky.