
- reklama -
Suroviny
- 3 brambory
- 100 g sýra typu Camembert
- 3 lístky medvědího česneku (nemusí být)
- olej
- (s naloženým medvědím česnekem a chilli pokud nemáme, stačí olej)
- špetka chilli
- 3 malé stroužky česneku
- kmín
- pepř
- sůl (– ale pozor, sýr je slaný)
Postup přípravy receptu
-
Brambory nastrouháme na hrubo, sýr na jemno. Přidáme rozsekaný medvědí česnek, pokud máme, prolisujeme normální česnek a okořeníme. Zapékací mísu vylijeme olejem. Rozetřeme bramborovou směs.
-
Zapékala jsem v mikrovlnce při 500 W. 20 minut a pak jsem to dala ještě na 3 minuty pod gril.
Dá se to samozřejmě udělat i v troubě.
Poznámka od kuchařky
Upravený rodinný recept.
Vejce ani jiná tekutina tam fakt nechybí. Je to výrazné chuti a velmi křupavounkaté.
K názvu: na Jablonecku se název bramborák používá pro typické těsto na bramboráky, ale pečené vcelku v pekáči. Jinak u nás na plotně to jsou halušky.
Kuchařka: spagetka