Zapečený bramborák se sýrem a broskví

86
- reklama -

Suroviny
4 porce

Těsto na bramborák:
1 kg brambor
3 vejce
150 ml mléka
120 g hladké mouky
sůl
česnek
pepř
sušená petržel
Dále bude potřeba:
1 plechovka broskví
500 g tvrdého sýru
100 g sádla

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve okrájíme brambory a oloupeme česnek.
    Poté nastrouháme brambory nahrubo, aby to byly nudličky, je to lepší a i bramborák je lepší.
    Přidáme česnek, petržel, sůl, pepř, mléko, mouku, vejce a vše zamícháme.

  2. Na rozpáleném sádle smažíme kulaté bramboráčky, hotové je klademe na plech a takhle usmažíme všechny.

  3. Poté připravíme broskve tak, že uděláme proužky z každé broskve a vždy 1 broskev takhle rozkrojenou dáme na bramborák a tu posypeme strouhaným sýrem a pečeme na 145 stupňů 15-25 minut podle velikosti a máme hotovo.