- reklama -
Suroviny
4 porce
- Těsto na bramborák:
- 1 kg brambor
- 3 vejce
- 150 ml mléka
- 120 g hladké mouky
- sůl
- česnek
- pepř
- sušená petržel
- Dále bude potřeba:
- 1 plechovka broskví
- 500 g tvrdého sýru
- 100 g sádla
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve okrájíme brambory a oloupeme česnek.
Poté nastrouháme brambory nahrubo, aby to byly nudličky, je to lepší a i bramborák je lepší.
Přidáme česnek, petržel, sůl, pepř, mléko, mouku, vejce a vše zamícháme. -
Na rozpáleném sádle smažíme kulaté bramboráčky, hotové je klademe na plech a takhle usmažíme všechny.
-
Poté připravíme broskve tak, že uděláme proužky z každé broskve a vždy 1 broskev takhle rozkrojenou dáme na bramborák a tu posypeme strouhaným sýrem a pečeme na 145 stupňů 15-25 minut podle velikosti a máme hotovo.
Kuchař: @.jarda11