
- reklama -
Suroviny
- 8 větších brambor
- 0,5 kg čerstvých žampionů
- 30 dkg Nivy
- 2 cibule
- koření na steak
- olej
- 2 vejce
Postup přípravy receptu
-
Brambory si nakrájíme na kolečka a trochu povaříme v osolené vodě, aby nebyly úplně syrové. Nakrájíme si žampiony na plátky a cibuli na kolečka a na oleji si osmažíme. V zapékací míse navrstvíme polovinu brambor, zasypeme cibulí a žampiony, nastrouháme cca 15 dkg nivy a poklademe druhou polovinou brambor. Poslední vrstvu dáme nivu nakrájenou na proužky. Zalijeme vejci, ve kterých jsme rozmíchali koření na steak. Pečeme cca 20 minut, až nám vznikne zlatavá kůrčička.
Poznámka od kuchařky
Kuchař: kedlubna









