- reklama -
Suroviny
- 250 g zelených fazolek
- 300 g brambor uvařených ve slupce
- 200 ml zakysané smetany
- 150 g tvrdého sýra
- 4 vejce
- 2 rajčata
- cibule
- olej
- kečup
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rozkrojené fazolky spaříme ve vroucí osolené vodě a necháme okapat. Vajíčka uvaříme natvrdo a nakrájíme i s rajčaty a cibulí na plátky.
-
Cibuli můžeme zpěnit na oleji. Na dno zapékací mísy dáme cibuli, na ni brambory, osolíme, přidáme polovinu rajčat a vajec a zakapeme kečupem. Nakonec přidáme fazolky, zbylá rajčata a vejce.
-
Osolíme, opepříme a zalijeme smetanou,ve které je rozmíchané zbylé vejce. Posypeme nastrouhaným sýrem a v troubě vyhřáté na 180°C zapékáme asi 25 minut.
Kuchař: janka83