Zapečené zelené fazolky

113
- reklama -

Suroviny

250 g zelených fazolek
300 g brambor uvařených ve slupce
200 ml zakysané smetany
150 g tvrdého sýra
4 vejce
2 rajčata
cibule
olej
kečup
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rozkrojené fazolky spaříme ve vroucí osolené vodě a necháme okapat. Vajíčka uvaříme natvrdo a nakrájíme i s rajčaty a cibulí na plátky.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibuli můžeme zpěnit na oleji. Na dno zapékací mísy dáme cibuli, na ni brambory, osolíme, přidáme polovinu rajčat a vajec a zakapeme kečupem. Nakonec přidáme fazolky, zbylá rajčata a vejce.

  3. Osolíme, opepříme a zalijeme smetanou,ve které je rozmíchané zbylé vejce. Posypeme nastrouhaným sýrem a v troubě vyhřáté na 180°C zapékáme asi 25 minut.