- reklama -
Suroviny
- 6 větších žampionů
- 150-200 g anglické slaniny nakrájené na plátky (12 plátků necháme na obalení žampionů)
- 150 g Nivy
- 150 g domácí strouhanky
Postup přípravy receptu
-
Žampiony otřeme, kdo chce oloupe – já neloupala, a vyřízneme nožičku.
-
Na pánvi si pomalu rozškvaříme nakrájenou slaninu na kostičky. Přidáme na drobno nakrájené nožičky žampionů, chvilku necháme podusit a přidáme strouhanku.
-
Promícháme a zhruba 5 minut opékáme za stálého míchání, aby se nám strouhanka nespálila a zůstala pěkně křupavá.
-
Každou hlavičku omotáme slaninou, dva plátky na jednu hlavičku.
-
Do každé hlavičky dáme trochu opečené strouhanky, přidáme Nivu nakrájenou na kostičky.
-
Naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme asi 5 minut, až se začne sýr rozpouštět.
-
Vyndáme plech a na každou hlavičku ještě navršíme opečenou strouhanku. Troubu stáhneme na 170°C a pečeme ještě asi 15 minut.
Kuchařka: suslajda