
- reklama -
Suroviny
- 4 velké žampiony portobello
- 8 dkg anglické slaniny
- 10 dkg taveného sýra
- 2 vejce
- 100 ml zakysané smetany
- pažitku
- sůl
- grilovací koření (nebo koření podle chuti)
- olivový olej
- parmezán
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Smícháme drobně nakrájenou slaninu, sýr, vejce a zakysanou smetanu.
-
Osolíme a okořeníme.
-
Žampiony oloupeme, osolíme a uvnitř potřeme olivovým olejem.
-
Dáme do pekáčku, naplníme umíchanou směsí, trochu podlijeme, přikryjeme a dáme péct asi na 35-40 minut. Pak posypeme trochou parmezánu, na každý položíme plátek másla a ještě dáme na chvíli zapéct, už odkryté.
Podáváme s brambory nebo kaší.
Poznámka od kuchařky
Když nemáme tyhle velké steakové žampiony můžeme použít i klasické bílé, asi 8 – 10 kusů.
Kuchařka: mysulka