Zapečené žampiony portobello

109
- reklama -

Suroviny

4 velké žampiony portobello
8 dkg anglické slaniny
10 dkg taveného sýra
2 vejce
100 ml zakysané smetany
pažitku
sůl
grilovací koření (nebo koření podle chuti)
olivový olej
parmezán
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme drobně nakrájenou slaninu, sýr, vejce a zakysanou smetanu.

  2. Osolíme a okořeníme.

  3. Žampiony oloupeme, osolíme a uvnitř potřeme olivovým olejem.

  4. Dáme do pekáčku, naplníme umíchanou směsí, trochu podlijeme, přikryjeme a dáme péct asi na 35-40 minut. Pak posypeme trochou parmezánu, na každý položíme plátek másla a ještě dáme na chvíli zapéct, už odkryté.
    Podáváme s brambory nebo kaší.

Poznámka od kuchařky

Když nemáme tyhle velké steakové žampiony můžeme použít i klasické bílé, asi 8 – 10 kusů.