Suroviny
4 porce
- 4 plátky vepřové kýty
- 200 g anglické slaniny
- 200 g eidamu
- 2 sýry Camembert
- 1 větší cibule
- koření uzená paprika
- sůl
- mletý barevný pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plátky mírně osolíme, naklepeme paličkou a posypeme mletým barevným pepřem a uzenou paprikou, kterou do masa prsty vetřeme.
-
Cibuli nakrájíme na proužky, eidam nastrouháme na hrubém struhadle a Camembert nakrájíme na plátky. Olejem vymastíme zapékací nádobu a její dno poklademe polovinou množství anglické slaniny.
-
Na slaninu položíme dva plátky masa a na něj navrstvíme polovinu proužků cibule. Posypeme polovinou nastrouhaného eidamu a přidáme plátky z jednoho Camembertu. Na sýry dáme zbylou slaninu, zbylé dva plátky masa, cibule a zbytky sýrů.
-
Zakápneme olejem, přiklopíme a zapékáme v troubě po dobu 30 minut na 200°C. Poté odklopíme a dopečeme ještě asi 15 minut, aby sýr zezlátl a odpařila se přebytečná tekutina.
Poznámka od kuchařky
Koření i sýry se můžou použít jakékoliv, prostě co má kdo rád.