Zapečené uzené ryby v originálním koření /lze udělat doma/

80
- reklama -

Suroviny

Jakékoliv uzené ryby (já měla takové rozlámané kusy)
mořská sůl
petržel
česnek
citronová tráva
uzená sůl
fenykl
voda (podle množství ryb)

Postup přípravy receptu

  1. Uzené ryby, můžeme natrhat na menší kusy dáme do pekáče, docela hutně posypeme kořením, buď originálního, nebo si ho uděláme doma smícháním: mořské soli, petržele, propasírovaného česneku, citronovou trávou, uzenou solí a fenyklem.

  2. Podlijeme vodou, dáme do horké trouby a tak půl hodiny zapečeme na 200-250°C a ještě mezi pečením 1x podlijeme vodou, aby měly ryby šťávu a nebyly suché.

Poznámka od kuchařky

V mrazáku byl plný pytel, všelijakých uzených zbytků ryb, ze kterých vyrábím často pomazánku, ale dnes jsem se rozhodla pojmout to jinak -jako oběd a ani sem netušila, jak dobře jsem udělala, je to výborný a na vrchu ryby mírně křupou! Nezbylo nic a udělám to znovu, možná nechám ryby péct ještě déle.

Ryby i koření mám od dcery z Rakouska.