
Suroviny
- Jakékoliv uzené ryby (já měla takové rozlámané kusy)
- mořská sůl
- petržel
- česnek
- citronová tráva
- uzená sůl
- fenykl
- voda (podle množství ryb)
Postup přípravy receptu
-
Uzené ryby, můžeme natrhat na menší kusy dáme do pekáče, docela hutně posypeme kořením, buď originálního, nebo si ho uděláme doma smícháním: mořské soli, petržele, propasírovaného česneku, citronovou trávou, uzenou solí a fenyklem.
-
Podlijeme vodou, dáme do horké trouby a tak půl hodiny zapečeme na 200-250°C a ještě mezi pečením 1x podlijeme vodou, aby měly ryby šťávu a nebyly suché.
Poznámka od kuchařky
V mrazáku byl plný pytel, všelijakých uzených zbytků ryb, ze kterých vyrábím často pomazánku, ale dnes jsem se rozhodla pojmout to jinak -jako oběd a ani sem netušila, jak dobře jsem udělala, je to výborný a na vrchu ryby mírně křupou! Nezbylo nic a udělám to znovu, možná nechám ryby péct ještě déle.
Ryby i koření mám od dcery z Rakouska.