
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 1 balení tortill (6 ks) – nejlepší jsou z Lidlu (viz. foto)
- 2 pytlíčky koření: chilli con carne, fajita nebo enchilada (viz. foto)
- 800 g mletého hovězího masa
- 400 g strouhaného sýra (emental, eidam, Cheddar…dle chuti)
- 3 papriky různé barvy
- 2 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- vejce na potření
- sezam na posypaní
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme tortilly do pekáčku vyloženého pečícím papírem tak, že dáme ke kazde straně 1 tortillu tak, aby se zakrylo dno a zároveň přesahovaly přes okraje (viz. foto) a zasypeme 200 g strouhaného sýra.
-
Poté opečeme maso na pánvi, přidáme koření a hotové uložíme do pekáčku na sýr.
-
Nakrájíme papriky na proužky a orestujeme. Poté přidáme nakrájenou cibuli a nakonec česnek. Až je vše měkčí, vložíme do pekáčku na maso a vše zasypeme sýrem.
-
Zbylé 2 tortilly dáme na vrch a přes ně přehneme okraje prvních 4 tortill (viz foto), pomažeme vejcem, zasypeme sezamem a dáme péct do zlatova do vyhřáté trouby na cca 200 stupňů.
Podáváme buďto samotné nebo s oblíbenou omáčkou, nejlépe chalapeňos, ale dobrá je též česneková.
Kuchařka: KatharinaK









