
Suroviny
- 1 větší květák
- 400 g torteliny nebo jiné těstoviny
- 1 kysaná smetana
- 200 g baby špenátu
- 1 lžíce dionské hořčice
- 150 g cherry rajčátek
- 125 g Mozzarelly (1 balení)
- 1 lžíce nasekaného čerstvého oregana
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme si těstoviny-al dente a v druhém hrnci povaříme květák rozebraný na malé růžičky, vaříme tak 3 minuty a necháme si asi 100 ml vývaru z květáku.
-
Květák s těstovinami promícháme a uděláme si omáčku-na pánvi zahřejeme zakysanou smetanu, dáme do ní nasekané špenátové listy, přidáme tak 100 ml tekutiny z vařeného květáku, pak hořčici, osolíme a opepříme,vše povaříme asi 3 minutky.
-
Do vymazané zapékací misky dáme těstoviny s květákem, zalijeme touto omáčkou a navrch dáme přepůlená rajčátka, posypeme oregánem a na něj dáme kousky mozzarelly.
-
Dáme do vyhřáté trouby a zapékáme 15-20 minut, povrch musí zezlátnout a omáčka bude bublat.
Poznámka od kuchařky
Dělala jsem tuto dobrotu, ještě než jsem byla tady, takže fotku zatím nemám.Bezmasé jídlo,na kterém si pochutnáme!
Recept pochází z Glanc Culinar.









