Zapečené tortelliny s květákem

78
- reklama -

Suroviny

1 větší květák
400 g torteliny nebo jiné těstoviny
1 kysaná smetana
200 g baby špenátu
1 lžíce dionské hořčice
150 g cherry rajčátek
125 g Mozzarelly (1 balení)
1 lžíce nasekaného čerstvého oregana
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si těstoviny-al dente a v druhém hrnci povaříme květák rozebraný na malé růžičky, vaříme tak 3 minuty a necháme si asi 100 ml vývaru z květáku.

  2. Květák s těstovinami promícháme a uděláme si omáčku-na pánvi zahřejeme zakysanou smetanu, dáme do ní nasekané špenátové listy, přidáme tak 100 ml tekutiny z vařeného květáku, pak hořčici, osolíme a opepříme,vše povaříme asi 3 minutky.

  3. Do vymazané zapékací misky dáme těstoviny s květákem, zalijeme touto omáčkou a navrch dáme přepůlená rajčátka, posypeme oregánem a na něj dáme kousky mozzarelly.

  4. Dáme do vyhřáté trouby a zapékáme 15-20 minut, povrch musí zezlátnout a omáčka bude bublat.

Poznámka od kuchařky

Dělala jsem tuto dobrotu, ještě než jsem byla tady, takže fotku zatím nemám.Bezmasé jídlo,na kterém si pochutnáme!

Recept pochází z Glanc Culinar.