- reklama -
Suroviny
4 porce
- 20 dkg blaťáckého zlata
- 20 dkg šunky (nejlépe vcelku)
- smetana na vaření
- veka (nejlépe nekrájenou)
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Blaťácké zlato nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Zalijeme smetanou a rozmačkáme tak, aby z toho byla kašička. Poté přidáme na kostičky nakrájenou šunku, trochu soli a pepře a zamícháme. Případně přidáme ještě smetanu, aby to bylo trochu tekutější.
-
Do nakrájené veky uděláme prsty důlky, tam dáme náplň a dáme zapéct do předehřáté trouby na 200ºC. Pečeme, dokud veka není křupavá a sýr rozteklý.
Poznámka od kuchařky
U nás moc chutná a nikdy nezbude ani jeden kousek, než to vůbec stačí vystydnout :).
Kuchařka: marusamcova