
Suroviny
- cibule
- cuketa
- houby
- česnek
- zbytky salámů (klobás, uzenin všeho druhu, vařeného či pečeného masa)
- jarní cibulka
- paprika čerstvá
- olej
- mléko
- vejce
- hořčice
- hladká mouka
- vegeta
- těstoviny (fleky, vřetena, kolínka…)
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu doměkka, propláchneme.
-
Než se těstoviny uvaří, do pekáčku na olej nakrájíme na kousky všechnu uzeninu, zeleninu…co dům dá, množství a poměr surovin naprosto libovolné, cokoli se může vynechat či naopak nahradit jinou zeleninou, vše osmahneme, aby cibule zesklovatěla a uzeniny pustily tuk.
-
Do osmažené směsi vsypeme těstoviny, zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci, vegetou a lžící hořčice a mouky. Solit není díky uzeninám a vegetě třeba, kdo má rád, opepří.
-
Vše promícháme a dáme zapéct na 15 min. do trouby na 250°C, ke konci, pokud můžeme, dáme gril či jen ohřev shora.
-
Možno posypat i zbytky sýrů…..
Poznámka od kuchařky
Rodina nejí houby, moji dnešní večeři, takže jsem využila příležitost a vyčistila lednici od zbytků. Zároveň mě inspirovat předchozí recept s hořčicí ve vejci….a už u této přípravy zůstaneme, je to vynikající….