
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 300 g těstovin
- 300 g hlávkového zelí
- 200 g vařeného uzeného masa (kladenská pečeně, kuřecí maso)
- 80 g másla
- 1 lžička drceného kmínu
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- chilli koření
- sůl, pepř
- 3 vejce
- mléko
- sýr (nemusí být)
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme a promastíme je 3/4 máslem. Zbytek másla využijeme k vymazání pekáčku.
Zelí spaříme ve vroucí vodě – asi 5 minut, zchladíme ho pod studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. -
Těstoviny smícháme se zelím a na kostičky pokrájeným uzeným masem.
Přidáme koření a vložíme do předem vyhřáté trouby na 190 stupňů – 20 minut. -
Pekáček vyjmeme z trouby a těstoviny zalijeme rozšlehanými vejci s trochou mléka.
Pečeme dalších 25 minut.
Na posledních 5 minut můžeme přidat sýr.
Kuchařka: Michaela.Koc









