
- reklama -
Suroviny
- těstoviny (fleky, vřetena, kolínka)
- slovenský točený salám (použít můžeme také šunku nebo uzené maso)
- kousek sýra (Eidam nebo Gouda)
- cca 4 vejce
- mléko
- sůl
- pepř
- sádlo a strouhanka na vymazání a vysypání zapékací mísy (nebo plechu)
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.
-
Salám nakrájíme na kostky. Sýr nakrájíme na malé kostičky.
-
Uvařené těstoviny scedíme. Přidáme salám a sýr. Vše dobře promícháme.
-
Osolíme a opepříme podle chuti. Opět dobře promícháme.
-
Zapékací mísu (nebo plech) vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.
-
Těstoviny s ostatními surovinami dáme do mísy. Pečeme 15 minut na cca 170°C (spodní ohřev).
-
Po 15 minutách zalijeme těstoviny mírně osolenými vejci, která jsme rozšlehali s trochou mléka (dávám 1 menší špetku soli na 1 vajíčko).
-
Pečeme ještě 15 minut na spodní ohřev a potom přidáme i horní ohřev a dopečeme (na horní ohřev pečeme už jen cca 10 minut, aby nebyly těstoviny nahoře moc tvrdé).
-
Podáváme s kyselou okurkou.
Kuchařka: LuDea