Suroviny
6 porcí
- Na těstoviny:
- 2 kostky masoxu (záleží na množství vody)
- sůl
- olej
- 500 g vícevaječných těstovin
- Na směs:
- olej
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
- 1 střední cuketa
- 450 g uzené krkovice
- mletá paprika
- sůl
- 1 šlehačka 33%
- 2 vejce
- sýr gouda na posypání (nebo parmezán)
- lístky bazalky na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit dost vody, aby se těstoviny nelepily. Do vody hodíme kostky masoxu a dvě lžičky soli a přidáme trošku oleje.
Když se voda začne vařit, vsypeme do ní těstoviny a uvaříme téměř do měkka. -
Mezitím cibuli nakrájíme na jemno, česnek na plátky, cuketu na menší kousky, krkovici na nudličky a vše chvíli osmažíme společně na pánvi. Potom jemně zaprášíme mletou paprikou a jemně osolíme. Když se uvaří těstoviny, slijeme je tak, aby v nich ještě asi 200 ml vody zůstalo.
-
Těstoviny, směs, smetanu a rozmíchané vejce vidličkou smícháme v pekáčku a dáme péct na 200 stupňů do předehřáté trouby na 30 minut (dokud se všechna tekutina nevypeče).
Poté troubu vypneme a necháme v ní těstoviny ještě 20 minut odpočinout. -
Zasypeme sýrem a ozdobíme bazalkou.
Poznámka od kuchařky
Použila jsem pekáček, který je možný dát jak na vařič, tak do trouby, ale samozřejmě postačí i pánev a normální pekáč:-)
Přeji dobrou chuť 🙂