- reklama -
Suroviny
5 porcí
- 1 balení libovolných těstovin
- 500 g mletého hovězího masa
- 200 g anglické slaniny
- 1 větší cibule
- 10 žampionů
- 200 g nastrouhaného tvrdého sýru
- 2 rajčata
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky koření gyros
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- sůl
- barevný pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Na trošce oleje opečeme proužky slaniny a po chvíli přisypeme plátky cibule.
-
Až cibulka zezlátne, přidáme mleté maso a opečeme jej. Pečlivě jej od sebe oddělíme.
-
Osolíme, opepříme a k němu dáme opéct plátky očistěných žampionů a rozetřený česnek.
-
Nakonec už jenom ochutíme kořením gyros, sojovou omáčkou a plnotučnou hořčicí.
-
Zapékací nádobu vymažeme olejem a dáme do ní polovinu množství uvařených těstovin, ty osolíme a opepříme.
-
Zakryjeme masovou směsí a tu polkademe plátky rajčat.
-
Posypeme polovinou nastrouhaného sýru.
-
Celé zakryjeme zbytkem těstovin, osolíme, opepříme a posypeme zbylým sýrem.
-
V troubě vyhřáté na 170°C zapečeme do zlatova asi 45 minut.
Kuchařka: dzungila