Suroviny
4 porce
- 2 kuřecí prsa
- 1/2 balení těstovin fusilli (vřetena)
- 1 kelímek Créme fraiche (200 g)
- 2 celá vejce
- 1 hrst nakrájeného pórku
- 4 lžíce sterilované kukuřice
- 250 g sýru Gouda
- 1 hrst čerstvě nasekané petrželové natě
- sůl
- pepř
- kurkuma
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
-
Nastrouhaný sýr promícháme ve větší míse s nakrájeným pórkem, nasekanou petrželovou natí a sterilovanou kukuřicí. Obsah kelímku créme fraiche, do kterého zašleháme pomalu dvě syrová vejce, lehce osolíme a opepříme. Následně tuto směs přidáme do mísy a společně se sýrem a zeleninou dobře promícháme.
-
Kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky, tyto osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a pro barvu přidáme dvě špetky kurkumy.
-
Dobře promícháme a po vložení na rozpálenou pánev zprudka opečeme. Jakmile je maso opečeno, necháme ho chvilku vychladnout a společně s uvařenými těstovinami přidáme do předpřipravené zelenino-sýrovo-smetanové směsi.
-
Po promíchání přendáme do zapékací misky a pečeme do zlatavé barvy v troubě na nejvyšší stupeň. Podáváme se zeleninovou přílohou dle chuti strávníků.