- reklama -
Suroviny
- 1 sáček těstovin (penne, vrtulky, trubky)
- 1 brokolice
- 1 červená cibule
- 1 kostička zeleninového bujónu
- 1 lžička hořčice
- 200 ml zakysané smetany
- 100 g ementálu (strouhaného)
- petrželka
- trochu tymiánu
- provensálské koření
- pepř
- sůl
- 4 lžíce strouhanky (z chleba nebo obyč. strouhanky)
Postup přípravy receptu
-
Ve větším hrnci uveďte do varu osolenou vodu a nasypte těstoviny, před koncem varu přidáte kousky brokolice. Dovaříte spolu s těstovinami, aby se nerozvařily. Scedíme a trochu vody dáme stranou asi 400 ml.
-
V tomto zbytku horké vody rozpustíme kostičku zeleninového bujónu, hořčici, zakysanou smetanu, sůl a pepř.
-
Pomalu přiveďte k varu, přisypte uvařené těstoviny, brokolici a polovinu nastrouhaného sýra.
-
Po rozpuštění sýra přidám petrželku.
-
V troubě rozehřejte gril, vše nasypte do zapékací misky, posypte červenou cibulkou, strouhaným chlebem, sýrem.
-
Zapékejte, dokud povrch nezezlátne. Výborné jako večeře, ale i dětem, které nemusí zeleninu.
Kuchařka: lenka